Menü

Legfrissebbek

Duplalecsó

pic

Hozzávalók:

½ kg. vöröshagyma
1 kg. zöldpaprika
40 dkg. paradicsom
10 dkg. füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
1 szál kolbász (el is maradhat)
piros paprika, só, olaj, csipetnyi porcukor

 

Elkészítés:

A hagymát vékony szeletekre, a zöldpaprikát karikára, a paradicsomot kis kockákra vágom. A felkockázott füstölt szalonnát kisütöm, a pörcöt kiszedem, és a szalonna zsírján a vöröshagyma egynegyedét üvegesre párolom. Erre ráteszem a zöldpaprika egynegyedét, megsózom és fedő alatt üvegesre párolom. A tűzről lehúzva megszórom a pirospaprikával, és rádobom az összes kockára vágott paradicsomot. Megkeverem, és fedő alatt addig főzöm, amíg a paradicsom összeesik. Ezután a lecsóalapot turmixgépen lepasszírozom. Kevés olajon a maradék hagymát üvegesre sütöm, hozzáöntöm a lepasszírozott lecsót, ha forr hozzáadom a pörköltkockát. Beleteszem a maradék zöldpaprikát, a pici cukrot. Ha kell újra sózom, hozzáadom – ha van – a karikára vágott kolbászt, és készre főzöm.