Menü

Legfrissebbek

Csirkepörkölt

pic

Hozzávalók:

5 db csirkecomb vagy 10 db csirkeszárny (lehet vegyesen is)
1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika (ha szezonja van)
1 db kisebb paradicsom (ha szezonja van)
2 evőkanál zsír
só, piros paprika, tejföl

.

Elkészítés:

A csirkecombokat (szárnyakat) megmossuk, megtisztítjuk, a combokat kettévágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, beletesszük a csirkedarabokat, (ha van, az apróra vágott zöldpaprikát és a lehéjazott, szintén kis kockákra vágott paradicsomot) megsózzuk. Egy pici vizet öntünk rá, hogy a paprika nehogy megkeseredjen, és addig pörköljük, amíg a csirkehús kifehéredik. Ezt követően még kb. 1 dl vizze,l fedő alatt puhára pároljuk. Közben kevergetjük, és az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk. Rendszerint galuskával tálaljuk - de ha nem szeretnénk vele bíbelődni, bármilyen főtt tésztát - itt nem a cérnametéltre gondolok - is adhatunk hozzá. Tálaláskor a pörköltet a tejföllel meglocsoljuk.