Menü

Legfrissebbek

Sertéstokány gazdagon

pic

Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
5 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
kb. 10 cm-es póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
1/2 db kaliforniai paprika
10 dkg zöldborsó (mirelit is jó)
1/2 dl vörösbor
só, őrölt bors, majoránna, kakukkfű

 

Elkészítés:

A szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A vörös- és póréhagymát apróra szeleteljük, és a szalonnazsíron megdinszteljük. A húst vékony csíkokra vágjuk, és a felkockázott paprikával, valamint a szeletekre vágott fokhagymával a dinsztelt hagymára tesszük. Óvatosan megsózzuk - mert a szalonnazsír önmagában is sós - borsozzuk, meghintjük majoránnával és a kakukkfűvel, valamint beletesszük a szalonnapörcöket is. A húst fehéredéséig fedő nélkül pörköljük, majd fedő alatt - folyamatos vízpótlással - pároljuk.  Mikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, valamint a zöldborsót, a fél dl bort, és a tokányt teljesen puhára pároljuk. Rizskörettel tálaljuk.