Menü

Legfrissebbek

Resztelt csirkemáj

pic

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg zsír
Ízlés szerint:
pirospaprika
őrölt bors
majoranna
Erős Pista

 

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A felforrósított zsíron a félfőre vágott (először félbevágjuk, majd karikára szeleteljük) vöröshagymát megdinszteljük. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a csirkemáj csíkokat, az apróra vágott fokhagymát, sóval, majorannával, őrölt borssal, - aki szereti a csípőset - Erős Pistával ízesítjük, és pirítva puhára sütjük (kóstoljuk meg, hogy teljesen átsült-e a máj). Párolt rizzsel, vagy főtt burgonyával tálaljuk. (Szezonban tehetünk bele egy kevés zöldpaprikát és paradicsomot is.)