Menü

Legfrissebbek

Csirkecomb zöldségágyon

pic

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
1 evőkanál magyaros fűszerkeverék (bors, fokhagyma, kömény, paprika, stb)
2 evőkanál étolaj
80 dkg burgonya
1 db cukkini
1 db kaliforniai vagy TV paprika
3 db nagyobb gomba
4 gerezd fokhagyma
1 db lilahagyma
3 szál friss kakukkfű
Ízlés szerint: só, bors,
A díszítéshez: koktélparadicsom, petrezselyem/majoránna/bazsalikomlevél.

 

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, papírtörlővel szárazra töröljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel (csirkefűszersót most ne használjunk, mert a sótól a csirke levet enged). Fedeles műanyag dobozba, vagy mélyebb tálba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát, fokhagymát és lilahagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk, a paprikát vékonya felcsíkozzuk, a cukkinit (héjastól) kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Meghintjük sóval, borssal és a kakukkfűvel, majd lazán összekeverjük. A hús alól felforrósított serpenyőbe öntjük az olajat, mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk benne a csirkecombokat. Meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal. A zöldségeket egy tűzálló edénybe terítjük, rátesszük a combokat és meglocsoljuk a pecsenye levével, 180⁰C-ra előmelegített sütőben (kb. 50 percig) pirosra sütjük. A sültet félbevágott koktélparadicsommal, valamint petrezselyem /majoránna / bazsalikom levélkékkel díszítjük.