Menü

Legfrissebbek

Dubarry szelet

pic

Hozzávalók:

6 szelet sertéskaraj
1 db karfiol
só, liszt a forgatáshoz, olaj az átsütéshez
A besamelmártáshoz:
5 dkg vaj vagy margarin
5 dkg liszt
4 dl tej
2 dl főzőtejszin
2 db tojássárgája
5 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, stb.)
só, szerecsendió, fehérbors

 

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. A hússzeleteket enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajban hirtelen kisütjük. A kisütött hússzeleteket egy margarinnal kikent jénaiba, vagy kisebb tepsibe tesszük. A karfiolt egyenletesen a hús tetejére halmozzuk. A vajat/margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet és fehéredésig pirítjuk. Felengedjük a tejjel, és forrásig felfőzzük. Levéve a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a főzőtejszínt és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk bele.  A besamelt a karfiolos hússzeletekre öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Párolt rizzsel tálaljuk.