Menü

Legfrissebbek

Sertéskaraj hentes módra

pic

Hozzávalók:

8 szelet sertéskaraj
5 dkg liszt
8 dkg zsír
8 dkg füstölt szalonna
10 dkg gépsonka
15 dkg ecetes uborka
2 evőkanál paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál zsír vagy olaj
só, őrölt bors, kevés liszt

 

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A karajszeleteket a felhevített zsiradékban elősütjük, majd egy lábosba szedjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. A visszamaradt zsíron a paradicsompürét rozsdabarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük hideg vízzel. Folyamatosan kevergetve a mártást kiforraljuk. Ha szükséges sóval ízesítjük, és végül a mártást az elősütött húsra öntjük. Fedővel lefedjük, és takarékon a húst lassan pároljuk, ha esetleg a levét elfőtte, pótoljuk. Közben elkészítjük a hentes ragut. A szalonnát, sonkát és uborkát vékony, kb. 2 mm vastagságú csíkokra vágjuk. A szalonnát egy serpenyőben félig kiolvasztjuk, hozzáadjuk a sonkát és uborkát, átpirítjuk. Közben egy kevés pecsenyelevet merünk rá a karajszeletekről. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és a ragut a hússzeletekre öntjük, majd együtt puhára pároljuk. Köretként hasábburgonyát, rizst, vagy főtt tésztát adunk hozzá. Tetejét finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg.