Menü

Legfrissebbek

Ropogós sült császárhús

pic

Hozzávalók:

1,5 kg bőrös császárhús

a páchoz:
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál snidling
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál rozmaring
1 kiskanál oregánó
2 evőkanál olaj
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál olaj
1 kiskanál mustár
1 kiskanál mustár szőlőlé sűrítménnyel (elmaradhat, épp volt itthon)
1 kiskanál őrölt bors

 

Elkészítés:

A császárhús bőrét bekockázzuk. A pác hozzávalóit aprítógéppel pépesre keverjük, és bekenjük vele a húst. Egy éjszakán keresztül pácoljuk. Másnap a  pácból kivéve szárazra töröljük, a bőrével felfelé tepsibe tesszük, és aláöntünk 1 dl bort és 1 dl vizet. A tepsit fóliával letakarva 160 fokos sütőbe tesszük, és kb. 2 órát lefedve sütjük. Ekkor a fóliát levesszük a tetejéről, és folyamatosan a szaftjával locsolgatva még kb . 1 órát - amíg a teteje  megpirul és ropogóssá válik - sütjük. (Ha van a sütőn grillfokozat, azt is használhatjuk az utolsó negyedórában.)