Menü

Legfrissebbek

Kínai édes-savanyú csirkemell

pic

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
1 db vöröshagyma
1-1 db sárga-zöld-piros kaliforniai paprika
2 evőkanál rizsecet
2 evőkanál worchester szósz
2 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál cukor
1 doboz ananászkonzerv
1 db tojás
3 evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál ketchup
5 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

Minden alapanyagot konyhakészre készítünk. A hagymát, ananászt kockára, a paprikát, csirkemellet csíkokra vágjuk. A tojást kevés vízzel, sóval, 1/2 teáskanál cukorral kikeverjük, és beleforgatjuk a húst, majd ezután beleforgatjuk az étkezési keményítőbe is. A wokban, serpenyőben felhevítjük az olajat, a húst hirtelen lepirítjuk benne, majd kiszedjük egy tálra. Ugyanabba az olajba beletesszük a hagymát, üvegesre dinszteljük, majd visszatesszük a csirkehúst, és fokozatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot. Egy tálkában a ketchup, ecet, szójaszószt, worchester szószt cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a húshoz. Kevés vizet, ananászlét adhatunk hozzá, jól összekeverjük, és 25-30 perc alatt fedő alatt készre pároljuk. Köretként üvegtésztát, vagy rizst adunk hozzá.