Menü

Legfrissebbek

Citromos-kapris csirkemell

pic

Hozzávalók:

1 db csirkemell
1 db vöröshagyma
2 evőkanál kapribogyó
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
3 dkg reszelt sajt
4 dkg liszt
1 kiskanál étkezési keményítő
1/2 db citrom leve
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyem

 

Elkészítés:

A csirkemellről a bőrét eltávolítjuk, majd 4 szeletre vágjuk. A lisztet a reszelt sajttal elkeverjük, megforgatjuk benne a csirkeszeleteket. 1 evőkanál vajon és 1 evőkanál olíva olajon mindkét oldalukat megsütjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a megmaradt vajat és olajat, majd az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta. Utána hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük a borral, mellyel 4-5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Majd beleöntjük a tejszínt. A keményítőt néhány kanál hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szószt. A félretett csirkeszeleteket a szószba tesszük - ha túl sűrű lenne kevés tejszínt, ha pedig híg kevés keményítőt adunk hozzá - és összerottyantjuk. Rizzsel tálaljuk, tetejét apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.