Menü

Legfrissebbek

Milánói csirkecomb

pic

Hozzávalók:

4 db. csirkecomb
0,4 kg. száraztészta (penne, fussili, farfalle, stb)
1 üveg Bertolli paradicsomos & bazsalikomos szósz (185 g)
reszelt parmezán sajt (de lehet bármilyen keményebb reszelhető sajt)
só, csirke fűszersó, kevés napraforgó vagy oliva olaj

 

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott csirkecombokat sóval és csirke fűszersóval beszórjuk. Egy kisebb tepsit kiolajozunk, belehelyezzük a csirkecombokat, és alufóliával letakarva 200°-on 1 órát sütjük. Közben egy lábosban a tésztához a vizet felforraljuk, megsózzuk , és egy kis olajat öntünk bele, hogy a tészta ne ragadjon össze. Ha a víz felforrt, beleöntjük a tésztát és gyakran kevergetve “al dente” /fogkeményre/ megfőzzük. Leszűrjük és elkeverjük a Bertolli szósszal. Ha az 1 óra letelt, a csirkéről a fóliát levesszük, és a combokat ropogósra sütjük. A megsült csirkecombokat a reszelt sajttal meghintett tésztával tálaljuk.