Menü

Legfrissebbek

Milánói sertésborda rapid módra

pic

Hozzávalók:

8 szelet s.karaj vagy szűzpecsenye
500 g. száraztészta (penne, fusilli, stb)
1 tasak Bertolli paradicsomos tésztaszósz
10 dkg. reszelt sajt
só, a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj

 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk. Addig egy fazékban vizet forralunk. Ha a víz forr, megsózzuk és a tésztazacskón lévő előírás szerint a tésztát kifőzzük.  A Bertolli paradicsomos tésztaszószt felmelegítjük és összekeverjük a leszűrt tésztával. A hússzeleteket bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. A rántott húst a reszelt sajttal bőven megszórt tésztával tálaljuk. Tipp: a paradicsommártáshoz keverhetünk kb. 25-30 dkg, kevés olajon megpárolt csiperkegombát, de akkor a dolog már nem annyira „rapid”.