Menü

Legfrissebbek

Pirított zöldségekkel rakott csirkemell krémsajtos öntettel

pic

Hozzávalók:

4 db. csirkemellfilé
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl. olívaolaj (jó a napraforgó is)
2 mokkáskanál paprikakrém
1 db. padlizsán
1 db. cukkini
2 db. lila hagyma
1 db. zöld vagy piros kaliforniai paprika
1 csokor  petrezselyem
2 szál kakukkfű
25 dkg. krémsajt (pl. mascarpone)
ízlés szerint: só, bors

 

Elkészítés:

A csirkemellfiléket két szeletre vágjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, paprikakrémmel ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és legalább 1-2 órára – de lehet egy teljes napra is – hűtőbe tesszük. A padlizsánt, a cukkinit, a lila hagymát félujjnyi karikákra vágjuk, a paprikát széles csíkokra daraboljuk, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük. Forró olajon kicsit megpároljuk és pirosra sütjük. Egy másik serpenyőben a csirkemelleket kevés olajon átpirítjuk, majd tepsibe tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajtuk a zöldségeket. A krémsajtot – mikróban – kicsit folyósra meglangyosítjuk, és  a zöldségek tetejére kanalazzuk. 200°-os sütőbe tesszük, rápirítjuk a sajtot, és forrón tálaljuk.