Menü

Legfrissebbek

Édes-savanyú sült oldalas

pic

Hozzávalók:

1 kg. oldalas
A páchoz:
1 dl. szójaszósz
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
1,5 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kávéskanál kínai fűszerkeverék (öt fűszerkeverék / wok fűszerkev. stb.)

 

Elkészítés:

A páchoz valókat összekeverjük. A darabokra vágott oldalast sózzuk, borsozzuk. A tepsit egy kevés olajjal kikenjük, beletesszük az oldalast, leöntjük a páclével és jól összekeverjük. Alufóliával letakarjuk, néhány órát legjobb egy teljes napot állni hagyjuk a hűtőben. A tepsit 220º-ra bemelegítjük, és a fóliával letakart húst kb. 15 percig sütjük. Azután a sütőt 120º-ra állítjuk és a húst kb. 2 ½ óráig pároljuk, majd az alufóliát levéve 220º-on újból 15 percig sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk.