Menü

Legfrissebbek

Édes-savanyú csirkemell

pic

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé
20 dkg kaliforniai paprika
20 dkg ananász konzerv
10 dkg lilahagyma
10 dkg sárgarépa
1 kiskanál reszelt gyömbér
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál sűrített paradicsom
kb. 2 dk cukor
kb. 2 evőkanál fehérborecet
kb. 4 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál chili- vagy cseresznyepaprikakrém
1 kiskanál étkezési keményítő
bors, só,
4 adag/1437 kcal, 1 adag/359 kcal

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk, és két evőkanál szójaszószban legalább egy órát pácoljuk. A hagymát megtisztítjuk, először félbe, majd szálasra vágjuk. A kaliforniai paprikát, az ananászt és a sárgarépát  kisebb kockákra daraboljuk.  Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a húst, melyet pár percig pirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, ananászt, mellyel még egy keveset pirítjuk. Ezt követően belekeverjük a ketchupot, paradicsompürét, reszelt gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, és ízlésünk szerint ízesítjük cukorral, borecettel, a maradék szójaszósszal és a csípős paprikával. Ha a mártás túl sűrű lenne, az ananász levével hígítsuk. Lefedve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, ekkor a keményítőt kevés hidegvízzel csomómentesre keverjük, és a szószt kissé besűrítjük vele. Köretként párolt rizs illik hozzá.