Menü

Legfrissebbek

Sertésoldalas pirított gombával, steakburgonyával

pic

Hozzávalók:

1 kg. sertésoldalas
1 kg. burgonya
30 dkg. sampinyongomba
1 db. tv paprika
1 db. vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 evők. zsír/olaj
só, bors

 

Elkészítés:

A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk, és sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe beleöntjük az olvasztott zsírt, vagy az olajat, és rátesszük a húsdarabokat. Mellérakjuk a megtisztított és félbevágott vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, valamint a félbevágott tv paprikát. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 1-1,5 órát sütjük. Megnézzük, hogy megpuhult-e, ha igen, az alufóliát levesszük, és pirosra sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és kihűtjük. A gombát szeletekre vágjuk, kevés olajon, sóval és törött borssal, - fedő nélkül – zsírjára sütjük és megpirítjuk. A főtt burgonyát vastag szeletekre vágjuk, és kevés olajon  - a szeletek mindkét oldalát - pirosra sütjük.  Az oldalast a burgonyával és a pirított gombával, a megsült vöröshagymával, fokhagymával és paprikával, valamint tetszés szerinti savanyúsággal tálaljuk.