Menü

Legfrissebbek

Szuvlaki

pic

Hozzávalók:

A páchoz:
1,2 dl olívaolaj
1 evőkanál citromlé vagy vörösborecet
1 evőkanál vörösbor
3 gerezd fokhagyma
oreganó, só, bors
A nyárshoz:
3 db csirkemell filé
3 db vöröshagyma
25 dkg gomba
2 db kaliforniai paprika különböző színű
1 db kisebb padlizsán
1 db kisebb cukkini
Szükség szerinti fapálcika nyársnak

Elkészítés:

A hozzávalókból elkészítjük a páclevet. A csirkemell filét kb. 3x3x1 cm-es darabokra vágjuk, és a páclében legalább 3 órán keresztül pácoljuk. Ezt követően elkészítjük a nyársakat, melyre a hozzávalókat egy zöldség, 1 csirkeérme, egy zöldség sorrendben fűzzük fel. A páclével kenegetve és forgatva grillen, vagy grill funkcióval is rendelkező sütőben sütjük meg. Görög salátákkal – tzatziki, koriatiki – tálaljuk.