Menü

Legfrissebbek

Tejszínes csirkemell ínyenc módra

pic

Hozzávalók:

70 dkg. csirkemellfilé
1 doboz kukorica
20 dkg. gomba
1 marék zöldborsó (a színek kedvéért)
2 dl. főzőtejszín
1 pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
2 teáskanál mustár
olaj
ételízesítő
kaporlevél
petrezselyem
színes bors (durvára tört)
provance-i vagy olasz fűszerkeverék

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és a felcsíkozott csirkemelleket hozzáadjuk. A fűszereket – mindenből egy picit – beletesszük, és egy pohár vízzel felöntve puhára pároljuk a húst. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kukoricát és a borsót, majd fedő alatt tovább pároljuk. Mikor minden puha, hozzákeverjük a tejfölt, mellyel 2 percig fedő alatt pároljuk. Ezt követően a főzőtejszínt és a mustárt keverjük bele. Amikor ezekkel is összerottyant, újból a felsorolt fűszereket – minimális mennyiségben – adom hozzá, és 2-3 percig még a tűzön hagyom. Burgonyafánkkal vagy penne tésztával tálaljuk.