Menü

Legfrissebbek

Csípős-fűszeres csirkecomb hagymaágyon

pic

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chilikrém (pl. Sambal Oelek) vagy Erős Pista
1 teáskanál Worchester szósz
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors

 

Elkészítés:

A vöröshagymát félfőre (kettévágjuk és úgy szeleteljük) vágjuk. A fokhagyma gerezdeket lereszeljük, összekeverjük a chilikrémmel, a Worchester szósszal, egy evőkanál olajjal és az őrölt borssal. Egy kisebb tepsit vagy sütőtálat a maradék olajjal kikenünk, szétterítjük rajta a kissé megsózott vöröshagymát. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, besózzuk, és a hagymára fektetjük, majd rákenjük a fűszeres chilikrémet. Fóliával letakarjuk, és közép meleg sütőben másfél órát sütjük. Ekkor az alufóliát levesszük, és a csirkecombokat ropogós pirosra sütjük. Főtt burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk, melyet meglocsolunk a hús hagymás szaftjával.