Menü

Legfrissebbek

Pó bácsi fűszeres csirkeszárnya üvegtésztával

pic

Hozzávalók:

½ kg. csirkeszárny
10 dkg. üvegtészta
2,5 dkg. szárított shiitake gomba, vagy 20 dkg barna champion
1 db. kisebb sárgarépa
1 db. zöld kaliforniai paprika
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olaj
2 gerezd reszelt fokhagyma
Csirke fűszersó
Só, bors, csipet gyömbérpor

 

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat  fűszersóval, valamint egy kevés sóval megszórjuk. Beletesszük egy tálba, ráöntjük a szójaszószt és az olajat, valamint belekeverjük a 2 gerezd reszelt fokhagymát. A húsdarabokat ezzel a páccal jól összeforgatjuk, és egy napig hűtőben állni hagyjuk.  A bepácolt csirkehúsokat egy tepsibe tesszük, ráöntjük a páclét, fóliával letakarjuk, és kb. 1 órát sütjük. Ezt követően a fóliát levesszük, és kb. 10-15 perc alatt a szárnyakat pirosra sütjük.  Ha shitake gombát használunk, azt a felhasználás előtt legalább 2 óráig vízbe áztatjuk. Ezt követően a gombát (áztatott shitake vagy a champion) felszeleteljük, és megpároljuk. (Ha shitake gombát használunk, az áztatólevet a gombára öntjük, a friss csiperkegomba ereszt annyi levet, hogy abban meg tudjuk párolni.) A sárgarépát megtisztítjuk, és kb. 3 cm-es hajszálvékony csíkokra vágjuk. A kaliforniai paprikát szintén vékonyra felcsíkozzuk és a répával együtt a párolt gombára öntjük. Ráöntjük még a csirke alatt megmaradt pecsenyelevet is, és erős tűzön a zöldségeket hirtelen megpirítjuk. Az üvegtésztát forró vízbe áztatjuk, míg kellő puhaságú nem lesz, majd leszűrjük, és összekeverjük a pirított zöldségekkel.  Végül a csirkeszárnyakat a zöldséges tésztával együtt tálaljuk. ( A tésztát ízesíthetjük még egy kevés szójaszósszal is.)