Menü

Legfrissebbek

Kakukkfüves-boros kacsa

pic

Hozzávalók:

4 db kacsacomb vagy 2 db kacsamell
1 kiscsokor kakukkfű
2 dl száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors

 

Elkészítés:

A kacsahúst megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A húsdarabok mindkét oldalát egy serpenyőben megpirítjuk, majd áttesszük egy tepsibe, illetve sütőtálba. Rámorzsoljuk a kakukkfüvet és ráöntjük a bort, beletesszük a félbevágott vöröshagymát és a fokhagymát. Alufóliával letakarva 160 fokon puhára pároljuk, ha szükséges az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, az alufóliát levéve pirosra sütjük. Burgonyapürével/tört burgonyával, párolt káposztával/savanyúsággal tálaljuk.