Menü

Legfrissebbek

Marbella csirke

pic

Hozzávalók:

Ennek az ételnek az elkészítéséhez az alábbi,  Lila füge által közreadott receptet használtam, annyi változtatással, hogy csirkemellből készítettem, a húst csak közvetlenül sütés előtt sóztam meg. Barna cukor nem volt otthon, így maradt a kristálycukor, a pirított mandula helyett pedig a pirított szezámmag.

1,5 kg csirke comb és mell (vagy csak egész comb kettévágva alsó és felső részre)
8 dkg zöld olívabogyó (magozva)
15 dkg aszalt szilva kimagozva, feldarabolva
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
4 evőkanál olíva olaj
3 evőkanál fehérborecet
1,5 evőkanál szárított oregánó

frissen őrölt bors
1 evőkanál barnacukor
1 dl száraz fehérbor
friss korianderzöld (vagy petrezselyem)
pirított mandulaszeletek (nekem nem volt, fenyőmagot használtam)

 

Elkészítés:

Előző este előkészítem a húst: megmosom, feldarabolom és egy nagy tálba teszem. Hozzáadom a péppé zúzott fokhagymát, a babérleveleket, az aszalt szilvát és az olívabogyót. Egy kis tálban összekeverem az olajat, az ecettel és az oregánóval, alaposan sózom és borsozom. A pácot a húsra öntöm, alaposan átkeverem, hogy mindenhova jusson a léből és a hűtőbe teszem éjszakára. Sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, a húsokat hőálló tálba rendezem, ráöntöm a páclevet és a bort, megszórom a barnacukorral. 180 fokos sütőben, kb 1 óra alatt pirosra sütöm, 20 percenként átforgatva a húsdarabokat. Isteni illatokra lehet számítani a konyhában! Ha kész, megszóróm a korianderzölddel és a pirított mandulával.