Menü

Legfrissebbek

Mustáros felsál

pic

Hozzávalók:

4 szelet  vastagabbra szeletelt felsál (finom sertés tarjából is)
3 fej vöröshagyma
1,5 dl mustár 
1 csokor apróra vágott petrezselyem
3 szál kakukkfű vagy egy mokkáskanál szárított
1,5 dl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, borókabogyó, ketchup, Worchester szósz, kristálycukor, olaj, liszt

 

Elkészítés:

Az elkészítést megelőző nap - de lehet 2-3 nappal korábban is - a felsál szeleteket megborsozzuk, olajjal és kevés mustárral megkenve érleljük. Másnap a szeleteket lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. Ezt követően a serpenyőből a szeleteket kivesszük és félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben a szeletekre vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a borókabogyót (10 szem), amikor a hagyma megdinsztelődött, meghintjük 1 evőkanál kristálycukorral.  Amikor a cukor már kissé karamellizálódott rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, majd 2 kanál ketchup-öt, 1 kanál Worchester szószt, a mustárt és a petrezselymet, végül felöntjük a vörösborral. Jól megkeverjük, kicsit összepároljuk, majd visszatesszük a mártásba a hússzeleteket.  A mártásban a hússzeleteket puhára pároljuk. Ha a párolólé nagyon besűrűsödne, a vörösborral vagy vízzel pótoljuk. Amennyiben a mártást krémesebben szeretjük, a babérlevelet kivéve belőle, turmixoljuk le. A felsált párolt rizzsel, főtt tésztával, burgonyakrokettel, esetleg knédlivel tálalhatjuk.