Menü

Legfrissebbek

Kéthagymás sült sertéstarja

pic

Hozzávalók:

1 kg sertéstarja
4 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
25 dkg zsír
só, őrölt bors

 

Elkészítés:

A tarját kicsontozzuk, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk és megsózzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát félbevágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük. A zsír megforrósítjuk, beletesszük a hússzeleteket és mindkét oldalát egy kicsit megpirítjuk. Amikor a szeletek mindkét oldala színt kapott, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Kevés vizet öntünk rá, és megszórjuk 1 mokkáskanál őrölt borssal, majd puhára pároljuk. (Az elpárolgott vizet folyamatosan pótolni kell.) Köretként burgonyát, vagy rizst adunk, valamint tálalhatjuk főzelékek feltéteként. De nagyon finom hidegen is, a zsírját kenyérre kenve paradicsommal, paprikával, vagy kovászos uborkával.