Menü

Legfrissebbek

Tepsis csirke

pic

Hozzávalók:

4 db. csirkecomb
1 kg. burgonya
2 db. vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
ízlés szerint: só, csirke fűszersó, őrölt bors

 

Elkészítés:

A csirkecombokat besózzuk, meghintjük a fűszersóval és őrölt borssal. A burgonyát megtisztítjuk és negyedeljük. A vöröshagymát karikára, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A tepsibe kevés olajat öntünk, beletesszük a csirkecombokat és mellé a burgonyát.  A burgonya tetejére halmozzuk a szeletelt vöröshagymát, megsózzuk, megborsozzuk. A húsra és a burgonyára szórjuk a fokhagyma szeletkéket. A tepsit alufóliával letakarjuk, és 180°C–os sütőben kb. 1 órát sütjük. Megnézzük megpuhult-e a hús, ha igen, levesszük a fóliát és a combokat, valamint a burgonyát pirosra sütjük.