Menü

Legfrissebbek

Bajor sertés- vagy csirkeszelet

pic

Hozzávalók:

60 dkg. sertéskaraj
10 dkg. füstölt szalonna
20 dkg. ecetes uborka
2 dl. tejszín
10 dkg. liszt
1 fej vöröshagyma
só, bors, babérlevél, mustár, olaj

 

Elkészítés:

A karajszeleteket kevés olajban készre sütjük, majd a visszamaradt olajban a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. (Ha nagyon sok szalonnazsír sülne ki, kanállal szedjünk le belőle.) A megpirított szalonnakockákra rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, babérlevelet, mustárt, borsot, meghintjük a liszttel, felengedjük tejszínnel és vízzel. Az ecetes uborkákat kockára vágjuk, hozzáadjuk a raguhoz, majd az egészet mártás sűrűségűre főzzük. Köretnek spagettit vagy penne tésztát, esetleg rizst kínálunk hozzá. (A kifőtt tésztához felhasználhatjuk – ha van – a felesleges szalonnazsírt.) Karaj helyett csirkével is készíthetjük. (A csiremelleket süthetjük serpenyőben, de csirekcombokat sütőben, alufólia alatt süssük készre.)