Menü

Legfrissebbek

Kovászos uborka

pic

Hozzávalók:

2 kg kovászolni való uborka
1 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma
3 szem borókabogyó (el is maradhat)
1 /2 karéj kenyér

összesen: 240 kcal, 10 dkg/12 kcal

 

 

Elkészítés:

Az uborkákat jól megmossuk, hogy ne maradjon rajta homok. A végeit levágjuk, és mindkét végét átlósan, kb. 2 cm mélyen bevágjuk. Az uborka törzsét is három helyen bevágjuk. Az üveg aljára tesszük a megmosott kaprot, belerakjuk a fokhagymát és a borókabogyót, majd langyos, jó sós vízzel felöntjük. A tetejére tesszük a kenyérszeletet, amelyet egy kicsit szárazon meg is piríthatunk. A üveget egy kistányérral lefedjük, majd meleg helyre állítjuk, de ne tűző napra. Kb. 2-3 nap múlva elkészül, levét átszűrjük, majd visszaöntjük az uborkára. Hűtőben tároljuk. A hideg kovászos uborkalé a nyári melegben kiváló hűsítő ital.