Menü

Legfrissebbek

Töltött karalábé

pic

Hozzávalók:

8 db primőr karalábé
40 dkg darálthús
10 dkg rizs
5 dkg vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál cukor
2 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
só, őrölt bors
4 adag/2752 kcal, 1 adag/688 kcal

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy evőkanálnyi felhevített olajon megfonnyasztjuk. A rizst megmossuk, és sós vízben félpuhára főzzük. A karalábékat megtisztítjuk, a szép, nagy leveleit félretesszük. A karalábék talpát egyenesre vágjuk, a belsejét karalábévájóval kivájjuk. A rizst, hagymát, tojást, a darált húst összekeverjük, sóval, őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyem felével fűszerezzük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a karalábékat,  a kimaradt töltelékkel pedig, az alaposan megmosott, leforrázott karalábéleveleket. A töltött karalábékat és leveleket egy lábosba tesszük, rászórjuk a kivájt karalábé forgácsokat, a cukrot, sót és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a karalábék teljesen megpuhulnak. Ekkor a karalábékat és a töltött leveleket kiszedjük. A maradék olajból és lisztből világos rántást készítünk, főzőlével, vagy vízzel csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a főzőlevet. Hozzáadjuk a tejfölt és a petrezselyem másik felét, készre főzzük, majd belerakosgatjuk a töltött leveleket és karalábékat.