Menü

Legfrissebbek

Finomfőzelék

pic

Hozzávalók:

30 dkg zöldborsó
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
25 dkg karalábé
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 dl tej
1 db húsleveskocka
4 dkg olaj
5 dkg liszt
1 dkg cukor

3 adag/1213 kcal, 1 adag/404 kcal

.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat és a karalábét kis kockákra vágjuk. A répákat és a karalábét annyi vízben, amennyi éppen ellepi, valamint a leveskockával feltesszük főni. (Ha primőr karalábénk van, kicsit később adjuk hozzá, mert rövidebb idő alatt puhul meg, mint a répa.) Mikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a zöldborsót is. A rántáshoz az olajon a lisztet világosra pirítjuk, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, majd levéve a tűzről felöntjük a tejjel, csomómentesre elkeverjük, és a főzeléket berántjuk. Folyamatosan kevergetve összeforraljuk, ízesítjük a cukorral, valamint ha szükséges sóval.