Menü

Legfrissebbek

Parajfőzelék (Spenót)

pic

Hozzávalók:

50 dkg. spenót
0,5 l. tej
2 gerezd finomra lereszelt fokhagyma
őrölt bors, só, liszt, olaj

 

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, vastag levélereit kiszedjük, többszörös váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük. Felforralunk egy fazék vizet, megsózzuk, majd beledobjuk a tisztított spenótot és kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, és egy kevés tejjel a turmixgépben turmixszoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük. A liszttel és az olajjal világos rántást készítünk, a végén beledobjuk a lereszelt fokhagymát pár másodpercig sütjük – míg a fokhagyma illatát meg nem érezzük -, lehúzzuk a tűzről, majd először a hideg tejet, aztán a spenótpépet hozzáöntve besűrítjük. (Ha túl sűrű tejjel hígíthatjuk, ha túl híg egy kanál étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverve sűríthetjük.) Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Tükörtojással tálaljuk.