Menü

Legfrissebbek

Paradicsomos káposzta

pic

Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta
1 kisebb fej vöröshagyma
2 doboz 70 gr-os sűrített paradicsom konzerv, vagy 5 dl paradicsomlé
6 evőkanál olaj
4 evőkanál liszt
só, cukor


 

Elkészítés:

A fejes káposztát megmossuk, negyedekbe vágjuk, torzsáját kiszedjük és keskeny csíkokra szeleteljük. A hagymát kockára vágjuk. A káposztát a hagymával együtt annyi forró sós vízbe tesszük, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük. A káposztát leszűrjük, de a főzővizet nem öntjük ki. Az olajban sötét zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, felengedjük 5 dl paradicsompürével elkevert, kihűlt főzőlével, amennyiben paradicsomlét használunk a paradicsomlével. Csomómentesre keverjük és a káposztára öntjük. Kellő mennyiségű főzőlé hozzáadásával hígítjuk, lassú tűzön besűrítjük, cukorral ízesítjük. Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.