Menü

Legfrissebbek

Burgonyafőzelék

pic

Hozzávalók:

1 kg burgonya
6 dkg liszt
1 fej vöröshagyma
1 doboz tejföl
ízlés szerint: só, babérlevél, ecet, pirospaprika
olaj vagy zsír a rántáshoz

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikára, (vagy aki úgy szereti, kisebb kockákra) vágjuk, a sóval, babérlevéllel majdnem puhára főzzük. A zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet, és világos, zsemleszínű rántást készítünk. A tűzről levéve egy kevés pirospaprikát adunk hozzá. A rántást hidegvízzel felengedjük, simára keverjük, majd a burgonyához adjuk. Ecettel - ha még szükséges - sóval ízesítjük, és készre főzzük. Ha a főzelék kissé már meghűlt hozzákeverjük a tejfölt.  Tetszés szerinti feltéttel tálaljuk.