Menü

Legfrissebbek

Kakaós csiga

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
25 dkg túró
25 dkg liszt
0,5 dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
0,5 tasak sütőpor
csipetnyi só
a töltelékhez:
1 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez)
4 evőkanál porcukor
2 csapott evőkanál kakaópor

 

Elkészítés:

A túrót áttörjük, és a porcukorral összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, majd az olajat. Ezután összegyúrjuk a sütőporral és sóval elkevert liszttel. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tetejét lekenjük olajjal. A kakaót elkeverjük a porcukorral, és egyenletesen rászitáljuk a tésztára. Feltekerjük, és kb. 2 cm-es csigákat vágunk belőle. A csigákat vágott felével, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 180 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15 perc alatt megsütjük.