Menü

Legfrissebbek

Amerikai sajtos tészta 2

pic

Hozzávalók:

50 dkg száraztészta (penne, szarvacska, rövid cső, stb.)
12 dkg vaj
6 dkg liszt
2 teáskanál mustár
2 teáskanál Worchester szósz
30 dkg cheddar sajt
15 dkg edami vagy füstölt sajt
2 dl tejszín
7,5 dl tej
só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Fehéredés után belekeverjük a mustárt, Worchester szószt. Felengedjük a tejjel és a tejszínnel. Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, és addig kevergetjük, amíg a sajt fel nem olvad. A sajtszószt elkeverjük a főtt tésztával. Egy jénait kivajazunk, belesimítjuk a sajtos tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük, míg a teteje szépen megbarnul.