Menü

Legfrissebbek

Császármorzsa 2

pic

Hozzávalók:

200 g búzadara
4 dl tej
3 db tojás
10 dkg cukor
1 db citromból nyert citromhéj
10 dkg vaj
5 dkg mazsola
a tetejére:
10 dkg porcukor
6 evőkanál sárgabarackdzsem

 

Elkészítés:

A búzadarát 5 dkg olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, majd 30-40 percig pihentetjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat, és a keményre felvert tojásfehérjét. Egy tepsiben felmelegítjük a maradék vajat és a masszát ráöntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 20 percig, szilárdulásig sütjük. Majd kivesszük a sütőből és villával összevagdaljuk. Rászórjuk a maradék cukrot és a mazsolát. Visszatoljuk a sütőbe, és még 15-20 percig szárítjuk. Porcukorral és házi sárgabarack dzsemmel tálaljuk.