Menü

Legfrissebbek

Máglyarakás 3

pic

Hozzávalók:

5 db szikkadt zsemle vagy kifli
50 dkg alma
3 db tojás
35 dkg kristálycukor
0,5 l tej
1 tasak vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
0,5 cl rum
1 kanál zsír
5 kanál baracklekvár
porcukor, őrölt fahéj, zsemlemorzsa

 

Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és megpároljuk. Leszűrjük, és összekeverjük fahéjas porcukorral. A zsemlét / kiflit kb. 0,5 cm-es kockákra vágjuk. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és leforrázzuk vele a zsemlekockákat. Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, és behintjük zsemlemorzsával. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a kristálycukor felével habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd ezt a masszát elkeverjük a leforrázott zsemlével. A tepsiben egyenletesen elosztjuk a zsemle felét, erre terítjük az almakockákat, majd beborítjuk a maradék zsemlével. Az egészet meglocsoljuk rummal, és bekenjük a baracklekvár háromnegyed részével. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A tojásfehérjét a maradék kristálycukorral felverjük, majd óvatosan belevegyítjük a maradék lekvárt. A habot a máglyarakás tetejére simítjuk, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a tetején a tojáshab megszilárdul. 15 percig pihentetjük, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.