Menü

Legfrissebbek

Baconos pizza

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1/2 teáskanál cukor
kb. 2,5 dl langyos víz
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
1 kiskanál szárított kakukkfű
a rátéthez:
200 gr sűrített paradicsom
20 dkg gomba
2 nagy gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál olajbogyó
2 evőkanál konzerv kukorica
15 dkg trappista sajt
20 dkg szeletelt bacon
1 evőkanál pizzakrém
kakukkfű, oregánó, só, őrölt bors, olaj

 

Elkészítés:

A langyos tejben a cukrot elkeverjük, és felfuttatjuk benne az összemorzsolt élesztőt. Ha az élesztő megkelt, hozzáadjuk a sóval és a száráról lemorzsolt kakukkfűvel elkevert liszthez. Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy kissé lágy, ragacsos tésztát kapjunk, végül apránként hozzáadjuk az olajat, mellyel készre kidolgozzuk. A tésztát letakarva, huzatmentes helyen, duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a mártást. A gombát szeletekre vágjuk, kevés olajon, sóval és borssal zsírjára pirítjuk. A vöröshagymát felaprózzuk, egy evőkanál olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk egy gerezd felaprított fokhagymát, mellyel épphogy csak megpirítjuk. Beletesszük a gombát, felöntjük az egy dl vízzel elkevert sűrített paradicsommal. Sózzuk, meghintjük őrölt borssal, oregánóval, a leszárazott kakukkfűvel, ízesítjük a pizzakrémmel, és kicsit besűrítjük. A megkelt tésztát kiolajozott tepsiben kézzel széthúzogatjuk, meghintjük a kakukkfűvel, és e180 fokra előmelegített sütőben kb. 5-8 percig elősütjük. A sütőből kivéve megkenjük a paradicsomos mártással, rátesszük a nagyobb darabokra vágott bacont, a lecsepegtetett kapri- és olajbogyót, kukoricát. Végül beterítjük a reszelt sajttal. 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben készre sütjük.