Menü

Legfrissebbek

Lángos 3

pic

Hozzávalók:

4o dkg liszt
2 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
1 kiskanál tejföl
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
kb. 2,5 dl langyos víz
a sütéshez:
olaj
a tetejére:
fokhagyma, tejföl, reszelt sajt

.

Elkészítés:

A lángos hozzávalóit kenyérsütőgéppel, vagy robotgéppel bedagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Kicsit átgyúrjuk, majd letakarva ismét, kb. félórát kelesztjük. A tésztát négy felé osztjuk, és a darabokat lisztes kézzel, serpenyő nagyságúra húzzuk. A serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd közepes hőfokra állítva a lángosok mindkét oldalát aranysárgára sütjük. A tetejét fokhagymával megkenjük. (A lereszelt fokhagymát kevés vízzel és sóval keverjük össze.) Tejfölözzük és megszórjuk a reszelt sajttal.