Menü

Legfrissebbek

Császármorzsa (Kaiser smarni)

pic

Hozzávalók:

15 dkg búzadara
15 dkg liszt
4 dl tej
3 db tojás
10 dkg cukor
8 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor (vagy vanília kivonat)
1 db citrom reszelt héja
csipet só
a tetejére:
baracklekvár, porcukor

.

Elkészítés:

A búzadarát, lisztet, csipet sót, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat nagyobb tálba tesszük. 3 dkg vajat langyosra olvasztunk. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat szintén a tálba öntjük, majd a tejjel és az olvasztott vajjal az egészet simára keverjük. Legalább félórát pihentetjük, hogy a dara és a liszt kellően megdagadjon. A tojások fehérjét a maradék cukorral, és néhány csepp citromlével kemény habbá verjük. A pihentetett tésztába óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben a maradék 5 dkg vajat felhevítjük, beleöntjük a masszát, és a közepesnél valamivel nagyobb fokozaton, lefedve hagyjuk sülni. Mikor az alja már szépen megpirult falapáttal megfordítjuk, majd fedő nélkül kevergetve addig sütjük, amíg nagyobb morzsákra nem hullik, és aranyszínűre pirul. Baracklekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.