Menü

Legfrissebbek

Máglyarakás 2

pic

Hozzávalók:

0,5 kg kissé szikkadt kalács
kb. 8 dl tej
1 kg alma
5 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
5 db tojás
5 dkg mazsola
1 kisüveg baracklekvár
fahéj

.

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszúrjuk, szeletekre vágjuk, és a vajon 5 dkg kristálycukorral, valamint a fahéjjal félpuhára pároljuk. A tojások sárgáját 5 dkg cukorra, a vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a tejet és kissé meglangyosítjuk. A kalácsot felszeleteljük, és a szeleteket a tejes keverékbe megmártogatjuk. A tepsit/sütőtálat vajjal kikenjük, és belerakosgatjuk a kalácsszeletek felét. Megkenjük lekvárral, rásimítjuk az almaszeleteket - a felesleges levet öntsük le róla -, megszórjuk mazsolával, majd befedjük a kalács másik felével. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Kivesszük a sütőből, és az időközben a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét - melybe belekevertünk 1 evőkanál baracklekvárt -, a tetejére simítjuk. A hab tetejét villával vagy habkártyával áthúzzuk, és a sütőben addig sütjük, amíg a tojáshab egy kis színt kap.