Menü

Legfrissebbek

Gombás cannelloni

pic

Hozzávalók:

1 doboz cannelloni
50 dkg csiperkegomba
1 evőkanál szárított vargányagomba por
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 dl tej
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors, kakukkfű, oregánó
a besamelmártáshoz:
5 dkg liszt
5+1 dkg vaj/margarin
5 dl tej
5 dkg reszelt sajt
só, szerecsendió
4 adag

 

 


Elkészítés:

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát és a gombaport. Sóval, borssal, oregánóval, valamint kakukkfűvel fűszerezzük. Amikor a gomba is megpárolódott, rászórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, és besűrítjük. A besamelmártáshoz a vajban a lisztet fehéredésig pirítjuk, felöntjük a tejjel, ízesítjük sóval, és folyamatosan kevergetve, mártás sűrűségűre beforraljuk,  reszelt szerecsendióval fűszerezzük. (Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítsuk.) A közben kihűlt gombamártást egy nylontasakba töltjük, egyik sarkát levágjuk, és megtöltjük vele a tésztacsövecskéket. Egy tűzálló tálat vajjal/margarinnal kikenünk, belefektetjük a megtöltött tésztát, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben (légkeveréses 170 fok), kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.