Menü

Legfrissebbek

Fonott virslis (Lábtörlő)

pic

Hozzávalók:

70 dkg liszt
12 db virsli
3,5 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 kiskanál cukor
3 kiskanál só
5 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
1 kiskanál olaj
6 szelet/4558 kcal, 1 szelet/751 kcal



 

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral elkevert, kevés langyos tejjel felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, 1 tojással olvasztott vajjal/margarinnal és a maradék tejjel összedagasztjuk, és lefedve kétszeresére kelesztjük. Egy kb. 30x40 cm-es tepsit az olajjal kikenünk, a tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk, és belefektetjük a kiolajozott tepsibe. Pizza- vagy derelyevágóval 3-4 centinként, hosszanti irányban bevágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re a széleket meghagyjuk. Ezután a hosszában félbevágott virsliket a beszövögetjük a tésztacsíkok közé. A másik tojást felverjük, és lekenjük vele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon pirosra sütjük. Kínálhatunk mellé salátát, mustárt, ketchupot.