Menü

Legfrissebbek

Máglyarakás

pic

Hozzávalók:

25 dkg. kicsit szikkadt kalács
4 db. tojás
½ l. tej
1 tasak vaníliás cukor
12 dkg cukor
5 dkg. olvasztott vaj
5 dkg. darált dió
10 dkg. mazsola
½ dl. rum
½ kg. szeletekre vágott alma
3 ek. barackíz
a szóráshoz: cukorral elkevert fahéj

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral, az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a tejet. Ráöntjük a szeletekre vágott kalácsra, összeforgatjuk, és állni hagyjuk.  Az almát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A mazsolát rumba áztatjuk. Egy kisebb tepsit, vagy egy jénai tálat vajjal kikenünk, beletesszük a megáztatott kalácsot, megszórjuk mazsolával és a darált dióval.  Ezt addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak (kb. 2 réteg lesz). Ráhelyezzük az almaszeleteket, melyet meghintünk fahéjjal elkevert cukorral. Sütőbe tesszük és 180º-on kb. 30 percig sütjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a barackízt, a habot a megsült tészta tetejére simítjuk, és visszatesszük a sütőbe kb. 5 percre, míg a hab kicsit meg nem pirul. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.