Menü

Legfrissebbek

Lángos 2.

pic

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg burgonya
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1/2 teáskanál só
olaj a sütéshez
kb. 12 db/3084 kcal, 1 db/257 kcal

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, és burgonyanyomón áttörjük. Az áttört burgonyát a többi hozzávalóval együtt kenyérsütőgépben megdagasztjuk, és kelesztjük. (Vagy az élesztőt a langyos, cukros tejjel felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk, és duplájára kelesztjük.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, nagyméretű fánkszaggatóval kiszúrjuk, és kb. félórát újrakelesztjük. Az olajat felforrósítjuk, a lángosokat kézzel széthúzkodjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Törlőpapírra szedve, a felesleges olajat lecsepegtetjük. Tálaláskor sóval, fokhagymával, tejföllel, sajttal, stb. ízesíthetjük.