Menü

Legfrissebbek

Spenótos-ricottás canneloni

pic

Hozzávalók:

1 doboz canneloni (25 dkg)
a töltelékhez:
25 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
50 dkg ricotta
1 db tojás
só, őrölt bors
a mártáshoz:
5 dkg liszt
5 dkg  margarin
4 dl tej
2 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt trappista
só, bors, szerecsendió
4 adag/3535 kcal, 1 adag/883 kcal

 

 

Elkészítés:

Az olívaolajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk, rátesszük a leszárazott, megmosott spenótot, és megdinszteljük. A megpárolt fokhagymás spenótleveleket vágódeszkán apróra vágjuk. A ricottát jól elkeverjük a vágott spenóttal, valamint a tojással. Ezt a túrós tölteléket habzsák vagy kiskanál segítségével a cannelonikba töltjük. Egy tűzálló tálat olívaolajjal kikenünk, és belefektetjük a töltött tésztarudakat. Elkészítjük a sajtos-besamelmártást. A margarint felhevítjük, és a lisztet fehéredésig pirítjuk rajta. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk. Amikor kissé besűrűsödött hozzáadjuk a tejszínt, amellyel beforraljuk. (Sodósűrűségű mártást kell kapnunk.) A tűzről levéve, szerecsendiót reszelünk rá, és belekeverjük a lereszelt sajtot. Ezt a mártást a cennelonikra locsoljuk, és 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.