Menü

Legfrissebbek

Túrós batyu 2

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
1 csipet só
4 dkg evőkanál kristálycukor
8 dkg  sütőmargarin
2 tojás sárgája
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
25 dkg túró
5 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
5 dkg mazsola
3 dkg búzadara
1 egész tojás
kb. 12 db/3788 kcal, 1 db/315 kcal

 

Elkészítés:

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrot, és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk, és letakarva 1 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón vagy szitán áttörjük, és alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk. Közben a sütőt 180-fokra előmelegítjük, és a batyukat kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.