Menü

Legfrissebbek

Csibe pizza

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1/2 teáskanál cukor
kb. 2,5 dl langyos víz
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
3 ágacska kakukkfű
a rátéthez:
60 dkg csirkemell
25 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
1 fej lilahagyma
5 dkg bacon szalonna
1 kisüveg olajbogyó
15 dkg trappista sajt
1 evőkanál olaj
néhány szelet aszalt paradicsom (elmaradhat)
só, őrölt bors, oregánó
3 db 28 cm átmérőjű pizza/4328 kcal, 1 db/1442 kcal

 

 

Elkészítés:

A langyos tejben a cukrot elkeverjük, és felfuttatjuk benne az összemorzsolt élesztőt. Ha az élesztő megkelt, hozzáadjuk a sóval, és a száráról lemorzsolt kakukkfűvel elkevert liszthez. Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy kissé lágy, ragacsos tésztát kapjunk, végül apránként hozzáadjuk az olajat, mellyel készre kidolgozzuk. A tésztát letakarva, huzatmentes helyen, duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a csirkés rátétet. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és az evőkanál olajon megpirítjuk. Ezután rádobjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük, és az egészet zsírjára pirítjuk. A megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk, és olajos kézzel kb. 28 cm átmérőjű korongokká nyújtjuk a sütőlapon. Mindegyik tetejét a lereszelt fokhagymával és a karikákra vágott lilahagymával elkevert tejföllel megkenjük, megszórjuk oregánóval, és ráhalmozzuk a csirkés-gombás ragut. A baconszalonnát apróbb szeletkékre vágjuk, és az olajbogyóval, aszalt paradicsommal együtt a pizzák tetejére rakosgatjuk. Végül mindegyik lapot reszelt sajttal megszórunk, és 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben készre sütjük.