Menü

Legfrissebbek

Lángos

pic

Hozzávalók:

1/2 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dkg só
1 dl tej
kb. 2,5 dl víz
1 teáskanál cukor
olaj a sütéshez, fokhagyma, reszelt sajt
kb. 12 db/2836 kcal, 1 db/238 kcal (sajt és tejföl nélkül)

 

 

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és apránként a langyos vizet. Jól kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük (kb. 20-30 perc). Lisztezett deszkán,  fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Az olajos kézzel tányér méretűre széthúzogatott lángosokat bő, forró olajban - mindkét oldalukon - aranysárgára sütjük. 3 gerezd fokhagymát lereszelünk, jól megsózzuk, és kb. 0,5 dl hideg vízzel elkeverjük. A kisült lángosokat a fokhagymás lével megkenjük, megtejfölözzük és megszórjuk reszelt sajttal.