Menü

Legfrissebbek

Hawaii pizza

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
60 dkg liszt
3,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
0,5 dl tej
1,5 dkg só
3 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor
a szószhoz:
14 dkg sűrített paradicsom (2 kisdoboz)
5 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
oregánó, olasz fűszerkeverék, só, őrölt bors
a feltéthez:
30 dkg gépsonka
1 doboz ananászkonzerv
20 dkg trappista sajt
12 dkg mozzarella sajt

összesen: 12 adag/4616 kcal, 1 adag/384 kcal

 


 

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és a robotgép dagasztópálcájának segítségével a liszttel összedolgozzuk. Az összedolgozás után az olajat is hozzádagasztjuk. Kissé lágy, ragacsos tésztát kapunk. Letakarva, huzatos helytől távol, duplájára kelesztjük. (A tésztát dagaszthatjuk és keleszthetjük kenyérsütőgéppel is.). Amíg a tészta kel, elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és elkeverjük a paradicsompürével. Kevés vizet adunk hozzá, hogy sűrű mártás állagú legyen, fűszerezzük oregánóval, sóval és örölt borssal, esetleg egy pici cukorral. A megkelt tésztát három cipóba osztjuk, és olajos sütőlapon, olajos kézzel széthúzzuk, a széleit vastagabbra hagyva. A pizza lapokat megkenjük a szósszal, melyre ráhalmozzuk a felcsíkozott sonkát, a darabolt ananászt, a szeletelt mozzarellát. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük oregánóval, olasz fűszerkeverékkel, és végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180º-os (légkeveréses 165º-os) sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Ebből a mennyiségből 3 db kb. 30 cm átmérőjű pizza készíthető.)