Menü

Legfrissebbek

Kolbászos-baconos pizza

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
50 dkg pizzaliszt (Abo Mill)
2,5 dkg élesztő
7 kávéskanál só
3,25 dl langyos víz
a tetejére:
10 dkg füstölt kolbász
8 dkg szeletelt bacon
5 dkg trappista
1 zacskó mozzarella (200 gr-os) 196 kcal
1 kisfej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg gomba
1 tubus pizzakrém (160 gr-os) 272 kcal
1 db paradicsom
1/2 kaliforniai paprika
5 dkg olajbogyó
kevés olaj
só, őrölt bors, oregánó


összesen: 1760 kcal


 

Elkészítés:

Az élesztőt langyos vízben, kevés liszttel megfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival megdagasztjuk. Meleg helyen 35-40 percet kelesztjük, közben elkészítjük a pizzaszószt. A hagymát felaprózzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felszeletelt gombát, megpirítjuk. Belekeverjük a pizzakrémet összeforraljuk, sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, félretesszük. A kolbászt felkarikázzuk, a bacont tetszés szerinti méretűre vágjuk, a trappistát lereszeljük, kaliforniai paprikát felkockázzuk és a mozzarellát, valamint a paradicsomot felszeleteljük. A megkelt tésztát, a vékonyan kiolajozott sütőlapon kézzel, kerek vagy szögletes lappá nyújtjuk, - ez a tésztaadag két darab kb. 28 cm átmérőjű kerek lapra elegendő - tetejét a gombás pizzakrémmel megkenjük. Rárakosgatjuk a kolbászt, bacont, paprikát, olajbogyót, paradicsomot, mozzarellát, és végül megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.